Voor ouders

‘Gedrag aan de buitenkant is een reflectie van een gevoel aan de binnenkant’

Als integratieve kindercoach & counselor begeleid ik kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Samen met je kind ontdek ik spelenderwijs wat hem of haar dwarszit, belemmert, boos of verdrietig maakt. Het kan ook zijn dat je zoon of dochter het fijn vindt om bepaalde vaardigheden (beter) onder de knie te krijgen of zich net even wat handiger wil leren uitdrukken. Of misschien heeft je kind wel een heel andere wens waarbij coaching uitkomst biedt.

Integratieve coaching & counseling

De integratieve benadering is een procesgerichte totaalaanpak waarbij gedrag, gedachten, gevoelens, emoties en sociale aspecten aan bod komen. Deze gebieden zijn nauw met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Bewust of onbewust weet je kind vaak al waar hij of zij last van heeft. Spelenderwijs zet ik het veranderingsproces in gang door onder meer bewustwording te creëren van de eigen belemmeringen én interne hulpbronnen en mogelijkheden. Ik motiveer je kind om eigen oplossingen te ontdekken zodat de verandering van binnenuit het kind zelf komt. Hierbij wordt het zelfhelend en beeldend vermogen van je kind aangesproken. Zo leert hij of zij te vertrouwen op de eigen kracht en krijgt je kind (weer) grip op het probleem of de situatie.

Ieder kind heeft het recht om zich blij en gelukkig te voelen, ongeacht de omstandigheden in de buitenwereld. Tijdens de coachingsessies maak ik gebruik van therapeutisch spel dat aansluit bij jouw kind. Want ieder kind is uniek en verdient een coaching op maat.

Ouderbegeleiding

Als opvoeder zit je soms met je handen in het haar. Je kind luistert niet, wil niet eten, is angstig of onzeker, slaapt slecht, is vaak boos of verdrietig, maakt veel ruzie of zit gewoon niet lekker in z’n vel. Of misschien speelt er wel een heel ander opvoedingsvraagstuk. Hoe fijn is het dan om op weg geholpen te worden en handvatten te krijgen. De juiste tools maken een wereld van verschil voor jou en je kind!

Gun jezelf een coachingsgesprek en maak een afspraak.

Werkwijze

Graag nodig ik je uit om contact met mij op te nemen voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek van 20 minuten. Is er een klik en zie je een vervolggesprek graag tegemoet, dan stuur ik jullie een vragenlijst met het verzoek deze in te vullen. Zodra ik de vragenlijst weer ingevuld heb teruggekregen, maken we een afspraak voor een oudergesprek van een uur - bij voorkeur in het bijzijn van beide ouders. De keer daarop volgt de eerste kindercoachsessie met jullie kind. Het is een vaak kortdurend traject van 5 tot 15 kindercoachsessies. Na 5 sessies volgt er een evaluatiegesprek met de ouders en wordt besproken of meer sessies wenselijk zijn. Aan het eind van het traject hebben we een afsluitend oudergesprek.

Schoolobservatie

Het kan zo zijn dat de problemen met name op school spelen. In dat geval kan ik op jullie aanvraag ook een schoolobservatie doen.  

In verband met het coronavirus kunnen oudergesprekken en coachingsessies ook plaatsvinden via een beveiligde video-call.